HMD Global, kısa süre önce dünya çapında tanıtılan Nokia 2.2’nin Türkiye’de Turkcell mağazaları ve turkcell.com.tr’de 18 Eylül’den itibaren tüketicilerle buluşacağını duyurdu. 1099 TL’lik peşin fiyatı ve aylık 121 TL’den başlayan ödeme imkanlarıyla tüketicilerle buluşacak telefon, Android Pie işletim sistemi ile geliyor ve en güncel Android deneyimi tüketicilerle buluşuyor. İki yıl boyunca işletim sistemi güncellemelerini ve üç yıl boyunca aylık güvenlik güncellemelerini garanti eden Nokia 2.2, Android 10’a hazır ve her gün daha iyi bir deneyim sunacak.

Ülkemizdeki tüketici beklentilerine yanıt vermeye çalıştıklarını belirten HMD Global Türkiye Ülke Müdürü Sertaç Şener, “Nokia 2.2 ile birlikte Türkiye’deki ürün portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz. Erişilebilir fiyatlarla en güncel Android deneyimini kullanıcılarla buluşturma sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm Nokia akıllı telefonlarda olduğu gibi uzun süre yeni kalmaya devam edecek olan Nokia 2.2’nin, yapay zeka deneyimi ve Google Asistan’a tek tuşla erişim gibi sunduğu özelliklerin tüketicileri memnun edeceğine eminiz” dedi.

Çok yönlü yapay zeka ile desteklenen az ışıkta görüntüleme ve tek düğmeye basılarak ulaşılabilen Google Asistan özelliklerini erişilebilir fiyatlarla sunan yeni Nokia 2.2, sade tasarımı ve 5,7 inçlik modern ekranıyla fark yaratıyor. En güncel tam Android deneyimini sunmayı amaçlayan Android One programının parçası olarak üretilen ilk 2 serisi Nokia akıllı telefon olma özelliği taşıyor.

Çok yönlü yapay zekâ özelliğini bu fiyatla sunan Nokia 2.2, yeterli ışığın olmadığı zorlu durumlarda bile detaylı fotoğraflar çekebiliyor. Kamera aynı anda birçok görüntü alıyor ve gelişmiş algoritmalar yoluyla daha fazla ışık, detay ve daha az parazit içeren tek bir görüntü ortaya çıkarıyor. HDR fotoğraflar her bir karede çok daha fazla dinamik aralık ile canlı renkler yakalıyor. Dikkatinizi esas odak noktasına çeken Colour Pop, tek renkli fotoğrafları tam renkli hale getiren Colourise ve en iyi selfie için doğal güzelliğinizi vurgulayan Beautify gibi yapay zekâ ile desteklenen Google Fotoğraf özellikleri sayesinde fotoğraflarda fark yaratmak mümkün oluyor.

Ayrıca tüketiciler “yüz kilidi” ve Google Lens ile en yeni teknoloji trendlerine de Nokia 2.2 ile erişiyor. Telefon, kilidini çaba harcamadan açmayı sağlayan biyometrik yüz kilidi özelliğine sahip olan, sınıfının ilk telefonlarından biri olma özelliği taşıyor. Benzer fiyata sahip cihazların aksine gelişmiş yapay zekayla yönlendirilen yüz kilidi, isabetli ve sahtekarlığı önleyecek bir deneyim için derin öğrenme algoritmalarını kullanıyor. Google Lens gözle görülenleri aramaya olanak tanıyor ve bu sayede beğenilen bir ürün görüldüğünde nasıl satın alınacağını öğrenmek için kamerayı ürüne doğru çevirmek yeterli. Benzer şekilde kamerayı bir albüm kapağına doğru çevirerek yeni müzikler keşfedip ve bunları Spotify gibi hizmetler üzerinden dinlemek de mümkün.

Modern selfie kamera tasarımı
Nokia 2.2, ekran tasarımındaki son trendleri de sunarak modern bir selfie kamerasına sahip olmasının yanı sıra kenardan kenara ekranıyla cep boyutunu muhafaza ederken ekran yüzeyini en üst düzeye çıkarıyor. 5,71 inç HD+ kenardan kenara ekran, Nokia 2.2’nin hem tek elle kullanılacak kadar kompakt kalmasını hem de büyük bir ekran sunmasını sağlıyor. 400 nit parlaklığa sahip ekran daha canlı bir görüntüleme deneyimi sunarken, pil optimizasyonu için tasarlanmış dört çekirdekli MediaTek A22 CPU yonga setinin gücü ile destekleniyor ve telefonun şarjı tüm gün yetiyor.

Google Asistan’a hızlı erişim
Nokia 2.2, Google Asistan’a ayrılmış özel bir tuş ile Google Asistan’ın en iyi yönlerini bugüne kadar sunduğumuz en düşük fiyatla sunuyor. Google Asistana sorular sorup, yol tarifi almak, arama yapmak ve daha önce hiç olmadığı kadar hızlı şekilde bir şeyler yapmasını söylemek kolaylaşıyor. Düğmeye bir kez basıldığında Google Asistan’a hızlı erişim sağlanırken, uzun basıldığında ise daha fazla istek ve çoklu görevler gerçekleştirmek mümkün.

Nokia telefonlar her gün daha iyi deneyim sunuyor
Nokia 2.2, Android One programının parçası olan ilk 2 serisi Nokia akıllı telefonu olma özelliği taşıyor. Nokia akıllı telefon portföyünün en güncel Android ve Google deneyimini sunma geçmişine uygun olarak Nokia 2.2, Android Q’ya hazır. Nokia 2.2 Android 9 Pie ile satışa sunuluyor ve pano, uygulama zamanlayıcısı, dinlenme modu ve gelişmiş rahatsız etme modu da dâhil olmak üzere yeni dijital sağlık araçlarına erişim sunuyor. Nokia telefon, cihaz kullanımını izlemenize ve dikkat dağıtan tüm görsel öğeleri kapatmanıza yardımcı olarak istediğiniz zaman telefondan uzaklaşmanıza olanak veriyor. Slices ve Uygulama Eylemleri gibi diğer özellikler ise bir sonraki işlemi öngörerek yapılacak işi hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamaya yardımcı olan uygulama entegrasyonu ve kısayollar sunuyor. Üstelik Akıllı Pil özelliği sık kullanılmayan uygulamaların pil kullanımını sınırlıyor.