Android pazarına HMD Global ile adım atan Nokia, son dönemde çıkardığı telefonlara kusursuz bir güncelleme desteği sunması ile büyük beğeni toplamıştı. Güncelleme konusunda 5.000 TL'lik rakiplerine bile taş çıkaran Nokia, bugün sürpriz bir açıklama ile karşımıza çıktı.

Daha rakipleri Android 8.0 Oreo güncellemesini 8 ay geçmesine rağmen alamamışken, Nokia, Nokia 5 ve Nokia 6 modelleri için Android 8.1 Oreo güncellemesinin dağıtımına başladığını açıkladı. Orta segmentte yer almasına rağmen bu iki modelin Oreo 8.1 alması büyük başarı.

Nokia 5 için 860 MB ve Nokia 6 için ise 930 MB büyüklüğünde olan Android 8.1 Oreo güncellemesi ile Mart ayı Android güvenlik iyileştirmeleri de beraberinde geliyor. Güncelleme ile ayrıca ayarlar menüsü yenileniyor ve performans iyileştirmeleri yapılıyor.

Yıl sonuna doğru Pixel serisi için çıkacak olan Android P sürümünün henüz bu modellere gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak Nokia, yine bir devrim yapar ve orta segmente Android 9.0 sürümünü sunarsa, güncelleme konusunda başarısız olan diğer firmaların işinin daha da zorlaşacağını söyleyebiliriz.