Nokia'nın bu hafta düzenlenecek olan Microsoft BUILD konferansında Windows Phone'lu iki telefon tanıtması bekleniyor. Ancak firma, 1 Nisan'da boş durmadı ve efsane cep 3310'u küllerinden hayata döndürdü.
Kaya gibi sağlamlığı ile akıllara kazınan 3310'un yeni sürümünde, Lumia 1020 modelindeki yüksek çözünürlüklü 41 MP PureView kameraya yer veriliyor. 768x1280p çözünürlüklü 3 inç Clear Diamond ekrana sahip olacağı belirtilen 3310, Windows Phone işletim sistemiyle çalışacak. Canlı kutucuklar, ekranın her köşesinde yer alacak.



Telefonun diğer teknik detayları arasında ise 2 GB bellek, 1,5 GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB depolama dahili alanı, 1430 mAh pil, Bluetooth 4.0, Wi-Fi ve 3G bağlantı yer alıyor. Telefonun microSD kart desteklememesi ise hayal kırıklığı oldu.
Renk seçenekleri arasında mavi, koyu mavi, yeşil, kırmızı ve sarı yer alıyor. Cihazın dokunmatik ekranının yanı sıra, ön yüzünde biri Windows Phone ev (home) tuşu olmak üzere üç adet tuş yer alıyor.
Oyun severleri de unutmayan Nokia, yeni 3310'nu içine önceden yüklediği dört oyunla piyasaya sürecek. Bu oyunlar arasında Snake II, Pairs II, Space Impact ve Bantumi var. İçinde yüklü diğer uygulamalar ise MS Office, Xbox Oyunları, Outlook ve OneDrive şeklinde sıralanıyor
Nokia 3310'nun çıkış tarihiyse 1 Nisan 2014 fiyatı ise bilinmiyor.“ diye devam ediyor Nokia’nın 1 Nisan şakası…