Qualcomm’un Snapdragon Teknoloji Zirvesi‘nde HMD Global’in adından sıkça söz edildi. Bu zirvede tanıtımı gerçekleştirilen Snapdragon 765 işlemciden güç alan ilk telefonlardan birisinin Nokia’dan geleceği duyurulmuştu.

Nokia 5G destekli telefonunu tanıtmaya hazırlanıyor!
Snapdragon 765 entegre 5G modemi sayesinde orta – üst segment için büyük bir avantaja dönüşürken, HMD Operasyon Direktörü Juho Sarvikas şirketin önümüzdeki yıla dair planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İyi haber ile başlamak gerekirse Nokia’nin 5G desteğine sahip olan ve yukarıda belirttiğimiz işlemciden güç alan telefonunu 2020 yılında piyasada göreceğiz. Kötü haber ise bu telefonun bir amiral gemisi olmaması.

Nokia’nın bu yeni orta - üst seviye telefonu ZEISS tarafından geliştirilen lenslerle güçlendirilen bir kameraya sahip olacak. PureDisplay teknolojisinin kullanılacağı telefon, 4K çözünürlükte video çekimi gerçekleştirebilecek.

Snapdragon 865’ten güç alan herhangi bir telefondan bahsetmeyen Nokia’nın bu konudaki açıklamalarını MWC 2020’ye sakladığı düşünülüyor. Bu nedenle beklentiler yılın ikinci çeyreğinden önce Nokia’dan 5G desteğine sahip olan bir amiral gemisi gelmeyeceği yönünde.