Avrupa’nın en önemli turnuvalarından biri olan Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım yarın (cumartesi) belli olacak. İspanyol iki takım; Real Madrid ile Atletico Madrid kozlarını yeşil sahada paylaşacak. Eylül ayında başlayan turnuva sadece yeşil sahaları değil oynanan ilk maçtan itibaren Twitter’ı da salladı.

Eylülden bu yana turnuva hakkında 65 milyon tweet atıldı. Tweetlerin yıldızı ise Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo oldu. Ronaldo hakkında bu yılki turnuva boyunca atılan tweetler tüm Atletico Madrid ekibi hakkında atılan tweetlerden daha fazla.

Anlık bilgi akışının en hızlı şekilde yaşandığı Twitter’da Şampiyonlar Ligi ile ilgili yıl boyunca en çok tweet atılan olaylar şöyle:

1) 14 Nisan’da son düdüğün çalınmasıyla Atletico, Barca’yı yenerek yarı finale kaldığında dakika başına 76 bin tweet atıldı.

2) Aynı maçta Atletico oyuncusu Griezmann penaltı golüyle skoru 2-1 yaptı. Bu esnada dakika başına 56 bin tweet atıldı.

3) Atletico finaldeki yerini Bayern’e karşı oynadığı ikinci ayak maçında garantiledi. Konuyla ilgili gerçek zamanlı dakika başı 56 bin tweet atıldı.

4) Real Madrid Bernabeu’da Manchester City’yi devre dışı bırakarak finale kaldı ve konuyla ilgili dakika başı 49 bin tweet atıldı.

5) Ronaldo, 12 Nisan’da iki dakikada iki gol atarak Wolfsburg’a karşı skoru 2-2’ye çevirdi ve konuyla ilgili dakikada atılan tweet sayısı 45 bin oldu. (Teknolojioku)