Son ayların en popüler mobil oyunu PUBG Mobile bu sefer bir intihar haberi ile gündemde geldi. Zira ülke basınında yer alan haberlere göre, Hindistan'ın en büyük şehri Mumbai'de yaşayan 18 yaşındaki genç PUBG'yi oynayabileceği bir telefon alamayınca intihar etti.

Ailesinden amiral gemisi bir telefon satın alabilmek için yaklaşık 3 bin TL isteyen genç bu paranın sadece yarısını alabilince hayatına son verdi. Yerel polisin intiharı araştırdığı bilgisine yer veren ülke basını şu an için intiharın nedenine dair başka bir bilgiye ulaşılamadığını belirtti.

Buna ek olarak psikolojisi hali hazırda bozuk olan gençlerin video oyunlarının gölgesinde işlediği suçlar sayılamayacak kadar fazla. 

Rusya’da 15 yaşındaki bir çocuk, geçtiğimiz yıl sırf insan öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ettiği için favori bilgisayar oyunundaki senaryoyu uygulayıp genç bir kadını öldürmüştü.

Alexey M. adındaki 15 yaşındaki çocuk, 21yaşındaki Daria Evdokimova adlı üniversite öğrencisi genç kadını, bir ATM’den para çektikten sonra bıçaklayarak öldürmüştü. Çocuk, kadının 30 bin ruble parasını çalarak kayıplara karıştı. Ancak Rus emniyet güçleri teknolojinin yardımıyla 15 yaşındaki çocuğu kısa sürede yakalamıştı.

Rus basınında yer alan haberlere göre, 15 yaşındaki çocuk insan öldürmenin nasıl bir his olduğunu bilmek istediği için, favori video oyunundaki bir senaryoya uyarak genç kadını öldürdüğünü itiraf etmişti. (Teknolojioku)

PUBG'den 'Game of Thrones' güncellemesi

 

PUBG Mobile’dan sürpriz işbirliği