Brezilya'nın 4. büyük telekom şirketi Oi SA, 65 milyar Brezilya reali düzeyindeki borçları karşılığında kreditörlerle anlaşamaması nedeniyle iflas erteleme başvurusunda bulundu. Oi SA, bir dizi birleşme ve liderlik değişimi ardından finansal açıdan sağlam bir adım atamamıştı.

Oi SA'dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, iflas erteleme başvurusunun şirketin müşterilerine hizmet etmeye devam etmek istemesi nedeniyle yapıldığı belirtildi. Kreditörlerle yürütülen görüşmeler, geçtiğimiz hafta, bazı kreditörlerin tahvillerini hisse senediyle değiştirmek istemesi ve bazı yönetim kurulu üyelerinin bu teklife karşı çıkmasıyla durmuştu. Bu teklif tahvil sahiplerinin şirketin yüzde 95'ini ele geçirmesine mevcut ortakların payının ise yüzde 5'e düşmesine neden olacaktı.

Oi'nin başvurusu Brezilya'da oldukça büyük bir etki yaratabilir çünkü şirketin en büyük kreditörleri arasında devlet bankaları Banco Nacional de Desenvolvimento Economico e Social, Caixa Economica Federal ve Banco do Brasil SA ile Itau Unibanco Holding SA da bulunuyor. Bloomberg verilerine göre, Oi'nin iflas erteleme talebi, şirketin iflasına karşılık korunma amaçlı yaklaşık 14 milyar dolarlık vadeli sözleşmenin de çalışmasına neden olacak. (Bloomberg)