OnePlus 5T geçtiğimiz günlerde resmiyete kavuşmuş ve üzerindeki sır perdesi kalmıştı. Son dönemlerin en büyük modası olan çerçevesiz ekran trendine uyum sağlayan OnePlus, çift kamera kurulumunu da kullanmaya devam ediyor.

Tüm bunların yanında iPhone X’a da ciddi bir rakip olarak karşısında duruyor, hatta önüne geçiyor. OnePlus 5T modeline dahil edilen yüz tanıma özelliği öylesine hızlı çalışıyor ki Apple’ın iddialı Face ID özelliğini geride bırakmayı başarıyor.

Apple tarafından güvenliği son derece üst planda tuttuğu söylenen ve kandırılmasının imkansıza yakın olduğu söylenen Face ID özelliği, 3 farklı bileşen kullanıyor ve 30 bin noktayı işleyerek yüzünüzü tanıyor. Elbette tüm bu işlemlerde, A11 Bionic her ne kadar güçlü bir işlemci olsa da, zaman gerektiriyor.

OnePlus 5T modelinde yer alan Face Unlock özelliği ise sadece belirlediği 100 noktayı tarıyor ve yüz hatlarını belirliyor. Sonrasında ise yüzünüzü gördüğü anda kilidi açıyor. Öyle ki çoğu zaman kilit ekranını bile göremiyorsunuz.

Bununla birlikte güvenlik konusundaki tartışmalarda gündeme gelse de firmanın OnePlus 5T yüz tanıma özelliği konusunda verecek cevabı hazır. OnePlus, Face Unlock özelliğini sadece yardımcı bir sistem olarak eklendiğini ve cihazın esas güvenlik sisteminin parmak izi olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda mobil ödemeler ve şifre girişleri gibi işlemlerde parmak izi okuyucuya ihtiyaç duyuluyor.