İnternet üzerinden alışverişe yönelik girişimlere her geçen gün bir yenisi eklenirken, sanal ortamda mobilya satışı yapan “vivense.com” henüz ilk yılında ünlü yatırımcıların bile dikkatini çekmeyi başardı.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre doğrudan üreticiden alıp müşteriye satan vivense.com, ilk etapta Evren Üçok, Cem Sertoğlu, Alp Saul ve sektörün diğer tanınan isimlerinin yatırımlarıyla kurulmuş. Ancak sitenin başarısı, yeni yatırımcıların da ilgisini çekmiş ve ilk yılın sonunda ortaklar arasına Hasan Aslanoba, Fabrice Grinda ve Jose Marin, son olarak da Can Yücaoğlu ve Gamze Yücaoğlu katılmış. Böylece vivense.com’un toplam yatırım tutarı 5 milyon lirayı aşmış.

HIZLI VE TUTARLI BÜYÜME 

Vivense.com CEO’su Kemal Erol, “Yatırımcılar performansımızdan memnun ve bize inanıyorlar ki, yatırım yapıyorlar. Ortalama bir e-ticaret şirketinden daha hızlı ve tutarlı büyüdüğümüzü söylüyorlar. Türkiye’nin en sevilen, en çok eve ulaşan mobilya markası olmayı hedefliyoruz” dedi. “İlk yılımızda Türkiye’nin dört bir yanında binlerce eve ulaştık” diyen Erol, aldıkları yeni yatırım ve ortaklarla, yapmak istediklerini daha hızlı gerçekleştirebileceklerini kaydetti.
İnegöl, Ankara, İstanbul ve Çanakkale’deki üreticilerden sağladığı mobilyaları doğrudan müşterinin adresine gönderen vivense.com’un, kira ve stok gibi giderleri yok. Erol, bu nedenle uygun fiyata farklı seçenekler sunabildiklerini, firma bünyesindeki iç mimarların da, ücretsiz olarak dekorasyon hakkında destek verdiğini de belirtiyor.

Erol, “Masrafları ortadan kaldırıyoruz, bu da müşteriye uygun fiyat olarak yansıyor. Sadece bizde satılan ürünler de var. Gelecekte, özel üretim yaptırma çalışmamız olabilir” diyor.

6 BİN FARKLI ÜRÜN

Aracıları ortadan kaldırdıklarını söyleyen Erol, “Türkiye’nin her yerine ücretsiz taşıma ve kurulum yapabiliyoruz. 6 bin farklı ürün sunuyoruz. Ortalama 20 günde mobilyayı teslim ediyoruz. Kalite kontrol ekibimiz sahada. Üreticiden çıkan ürünleri olabildiğince kontrol etmeye çalışıyoruz” ifadesini kullanıyor.
Ürünlerin müşterinin adresine ulaştırılmasında tüm operasyonu kendisi yöneten Vivense, en az iki yıl garanti veriyor.

YÜZDE 30 AVANTAJ

Vivense.com CEO’su Kemal Erol, yeni evlenecek bir çiftin mobilya alış verişinde en az 10 bin lira harcayacağını göz önünde bulundurduklarında, kendi sitelerinden yaptıkları alış verişlerde yüzde 20-30 daha uygun fiyat alabildiklerini belirtiyor. Erol, “Bunun yanında güven çok önemli. Çünkü büyük para harcıyorsunuz. Mobilyanın iyi, sağlam ve zamanında gelmesine dikkat ediyoruz. Üstelik beğenilmezse 7 gün içinde iade alabiliyoruz” diyor.