Telefonlarda gövde ekran oranını artırmak ve daha büyük ekranlı telefonlar üretebilmek için farklı yöntemler deneniyor. Son yılların popüler trendi olan çentik yerini yavaş yavaş deliğe bırakırken bu deliği de gizlemenin ilginç yolları da keşfedilmeye başlandı. Ortaya çıkan yeni bir patent bu kameranın Çinli üretici OPPO tarafından farklı bir şekilde gizleneceğinin de sinyallerini verdi.

Oppo ön kamera deliğini akıllıca bir yöntemle gizleyecek
LetsGoDigital isimli yayında ortaya çıkan habere göre OPPO ön kamera deliğini gizlemek için farklı tasarım peşinde,. Habere konu olan patent başvurusuna göre firma ön yüzde bulunan kamera deliğini kamera ikonu ile kapatıyor. Bildirim çubuğundaki bu delik yerine kamera ikonu konuluyor. Ayrıca burada birden fazla ikon görünüyor ve bu ikonlara dokunulduğunda ilgili uygulama açılıyor. Kamera uygulama şeklinde gizlenen bu delik böylece kullanıcının gözünü yormuyor ve faydalı bir şekilde kullanılmış oluyor.

Şimdilik patent aşamasında olan teknolojinin ne zaman bir telefonda kullanılacağı bilinmiyor. Ancak alınan her patentin bir ürüne haline gelmediğini de belirtmek isteriz.Öte yandan OPPO'nun Şubat ayı sonunda düzenlenecek MWC 2019'da (Mobile Word Congress) yeni telefon modellerini tanıtması bekleniyor. Bu modeller içinde bu teknolojiyi kullanan bir telefon olacak mı bilinmiyor.