Oracle, Netsuite’i Satın Alıyor!

 

120.000'i aşkın çalışanı ve 380.000'den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet göstermekte olan Oracle, Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi ünvanına sahiptir. 

Veritabanı, uygulama geliştirme araçları, uygulama sunucusu ve iş uygulamaları alanlarında yazılım çözümleri bulunan Oracle’ı bir çoğumuz Java aracılığıyla tanıyoruz. Firmanın Netsuite’i satın almak için gerekli çalışmalara başladığı ortaya çıktı. 

Oracle, 9,3 Milyar Dolar Ödeyecek
Eski Oracle çalışanlarından Zach Nelson’ın yönetiminde olan NetSuite, Bulut tabanlı ERP yazılımları konusunda sektörün öncü firmalarından birisi haline gelmiş durumda. Oracle’ın bu satın almayı gerçekleştirerek kendi bulut servislerini çok daha gelişmiş bir hale getirmek istediği tahmin ediliyor. 

1998 yılında kurulan NetSuite’in CRM ve e-ticaret gibi sektörler için sunduğu çözümlerin, dünya genelinde 30 binden fazla firma tarafından kullanıldığı belirtiliyor.

Satın almanın bugüne kadar Oracle tarafından yapılan en büyük satın almalardan birisi olduğunu söyleyen yetkililer, NetSuite’i satın almak için 9,3 milyar dolar ödeneceğini açıkladı.