Gelişmiş kablosuz çözümler ve OTT teknolojilerinin önde gelen tedarikçisi AirTies Wireless Networks, Orange İspanya için ileri STB platform kurulumu yapmak üzere endüstride çok önemli bir anlaşmaya imza attı. Bu işbirliği kapsamında, AirTies yenilikçi OTT uzmanlığı ile, önde gelen mobil, sabit hat ve geniş bant operatörü Orange’ın son teknoloji çoklu ekran ve “seç izle” TV servislerini vermesine olanak sağlamış oldu.
 
“Orange İspanya, AirTies uzmanlığı sayesinde dünyada bir ilke imza atmış oldu!”
 
Orange İspanya, AirTies Ar-Ge ekibi tarafından Türkiye’de geliştirilen OTT teknolojisi sayesinde internet bağlantısı olan herkese, aynı ara yüz üzerinden cep telefonu, tablet, bilgisayar veya televizyonlarından aynı yayını izleme imkanı sunuyor. Bu yeni teknoloji sayesinde Orange TV kullanıcıları aynı ara yüz üzerinden hem OTT hem DTT kanalları, hem de “seç izle” ve çoklu ekran erişimlerini kesintisiz olarak sağlayabiliyorlar.
AirTies, Orange İspanya STB projesini hayata geçirmek üzere Microsoft Smooth Streaming ve PlayReady DRM kullanarak, IP / OTT teknolojisinin gelişmiş özellikleri ile geleneksel yayın teknolojilerinin birleştirildiği yeni bir melez ürün geliştirdi. AirTies, bu proje için Orange mevcut kullanıcı ara yüzü, TR-069 bazlı uzaktan cihaz yönetimi, Viaccess-Orca Purple DRM ve RIGHTv yanı sıra Verivue CDN de dahil olmak üzere Orange ekosistemi ile entegre olarak çalıştı.
AirTies Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Bülent Çelebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘İki yıl önce AirTies olarak bir öngörüde bulunduk: OTT’nin ödemeli TV pazarında, sadece streaming servisler ile değil, geleneksel ödemeli TV’ler ile de entegre edileceğini iddia ettik. Orange İspanya gibi halihazırda ödemeli TV hizmetinde hibrid DTT / OTT teknolojisini kullanan bir sektör lideri ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. OTT ve Bulut teknolojilerini kullanmanın Pay TV operatörleri için bir çok avantajı bulunuyor. Tek bir anten ucu ile bir entegre kullanıcı ara yüzü üzerinden akıllı telefonları, tabletleri ve televizyonu yönetmek mümkün oluyor. Operatörler mevcut hızla uyumlu veri aktarım hızı ile müşterilerinin geniş bant bağlantısını takip edebiliyor. Pahalı ortam geçitleri kullanmadan birden fazla oda veya televizyon desteklenebiliyor. Bulut üzerinde yeni pazarlama servisleri kolaylıkla uygulanabiliyor” dedi.
Orange İspanya Ürün Geliştirme Genel Müdürü Yves Bazin ise “AirTies’ın böylesine karmaşık ve yenilikçi bir projeyi zamanında teslim etmedeki hızlı geri dönüş ve deneyimlerinden çok etkilendik. AirTies’ın geliştirdiği OTT teknolojisi, Orange TV servisimizin çok önemli ve başarılı bir lansman yapmasını mümkün kıldı” dedi.