Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'ya hızlı tren projesinin uygulanması için Ulaştırma Bakanlığı'nın fizibilite çalışması yaptığını açıkladı. Yılmaz, çalışmalar olumlu gittiği takdirde 2018-2019 yıllarında hızlı tren projesinin ihalesinin yapılabileceğini söyledi.

Cumhuriyet tarihi boyunca Samsun ile Trabzon'un arasına sıkışmış, ekonomik ve sosyal yönden kalkınma fırsatı bulamayan Ordu, son yıllarda ulaşım alanında aldığı yatırımlarla cesaretlendi. Ordulular, son 10 yılda sahil yolu, havaaalanı, çevre yolu, Ordu-Sivas (Karadeniz-Akdeniz yolu), Ünye Çevre Yolu gibi ulaşım alanında gerçekleştirilen yatırımlarla kabuğunu kırdı. Hükümetin bu yatırımlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin il genelindeki kırsal alanın yollarının onarılarak sıcak asfalt yapma çalışmasını başlatması Orduluların gözünü açtı. Tüm siyasi ve sivil kurum temsilcileri Ordu'nun en büyük ihtiyacının hızlı tren olduğu görüşünde birleşirken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver yılmaz yaptığı açıklama ile Orduluların gönlüne su serpti.
 
SAMSUN-BOLAMAN FİZİBİLİTESİ YAPILIYOR
Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, etüt çalışmaları bitirilen ve ihalesinin yapılması beklenilen Samsun'un Ankara'ya 2 saatte ulaştıracak hızlı tren projesinin büyük ihtimalle 2019 yılında işletmeye alınacağını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı'nın halen Samsun-Bolaman (Fatsa) hattı için fizibilite çalışması yaptığını belirten Yılmaz, hızlı trenin Bolaman'a kadar gelmesinin Ordu'nun ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi.
  
HAVALİMANI MAYIS’TA AÇILIYOR
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının üst yapı hizmetlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ”Havaalanı Mayıs ayı sonunda uçuşlara açılacak” dedi.