Türkiye’de zihin geliştirme ve çalışma belleği geliştirme programları açısından en geniş kapsamlı ve yenilikçi araştırma olması nedeniyle ilke imza atan Gritty Games, zihin geliştirme programlarını laboratuvar ortamından çıkararak, gerçek hayata taşıyor, sosyal-interaktif yönüyle de yenilikçiliğini ortaya koyuyor.
Koç Üniversitesi’nden yüksek lisans öğrencisi psikolog Mustafa Kaya ve tez danışmanı Prof. Dr. Aylin Küntay tarafından geliştirilmekte olan ‘Gritty Games’, insan belleğini geliştirerek dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme gibi sorunlarda destek programı olmayı amaçlamakta. Program, temel olarak çalışma belleğini internet üzerinde ücretsiz yazılımla geliştirmeyi hedeflerken, program PC ve MAC gibi tipik bilgisayarların yanı sıra tablet bilgisayarlardan da rahatlıkla kullanılabilmesi için düzenleniyor.
Gritty Games katılımcıların gün içerisinde kendi istediği zaman ve istediği şekilde araştırmaya katılabilmesinden dolayı bir ilk olarak hayata geçiyor. Program gerekli testler tamamlandıktan sonra belleği geliştirmek, yaşlanmadan kaynaklı hafıza sorunlarına çözüm arayanlar ve okul başarısını artırmak isteyen çocuk ve yetişkinler için ücretsiz sunulacak.
Programı bitiren tüm katılımcılara skor kartı ve skor değerlendirme kitapçığı hediye ediyor. Bir katılımcı ise iPad Mini WiFi 16 GB kazanacak.
 
Basit bir işlemle oyuna kayıt olun ve zihninizi geliştirmeye başlayın
 
Kayıt işlemlerinden sonra başlayan oyun sistemi katılımcıların altı hafta boyunca haftada dört gün en az 15 dakika sunulan oyunu oynamasıyla devam ediyor. Oyunun kuralı ise, ekrandaki dokuz karenin içinde hayvanlar çıkarmak olarak belirlenmiş. Çıkan hayvanları uygun yerlere yerleştirerek geliştirilen oyun başarıların diğer katılımcılarla da paylaşılmasıyla sosyal-interaktif bir boyut kazanıyor.
Yaklaşık 7 hafta süren programın bilgilerine ise Youtube üzerinden eklenen video ile sahip olmak mümkün. Programa katılmadan önce kullanıcılar http://www.grittygames.org adresini ziyaret ederek yönergeleri takip ederek kayıt yapabiliyor.
 
Süreç hakkında genel bilgi üzerine YouTube videosu için:
http://www.youtube.com/watch?v=b3KhRYGfVl4