Bu ayın başlarında Şikago’da Samsung’a karşı bir dava açan Brezilyalı eski futbolcu Pele, Güney Koreli grubun, ultra yüksek çözünürlüklü yeni televizyonunu tanıtmak amacıyla geçen yıl New York Times gazetesine verdiği tam sayfa ilanda, tamamen kendisine benzeyen birini kullandığını öne sürdü. İlanda “Pele” adı yer almıyor. Ancak kullanılan büyük boydaki yaşlı siyahi adam fotoğrafı ünlü futbolcuyu anımsatırken, küçük TV fotoğrafında da, Pele tarafından sıkça kullanılan ve ünlenen şekilde topa vurmuş bir beyaz futbolcuya yer veriliyor. 

Anlaşmaları var

Pele’nin dava dilekçesinde, reklamın tüketicilerin kafasını karıştırabileceği, ünlü futbolcunun telif ve isim haklarını da zedeleyebileceği belirtildi. 
75 yaşındaki Pele’nin gelirlerinin büyük bölümü, isim ve benzeri anlaşmalardan geliyor. Volkswagen, Subway, Emirates ve Procter & Gamble gibi firmalarla anlaşmaları bulunan Pele, bu tip anlaşmalar sayesinde, Brezilya’daki Dünya Kupası sırasında  2014’te 25 milyon dolar kazanmış. Bu yıl Rio’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında bu miktarın daha artabileceği belirtiliyor.