Royal Philips şirketin Ses, Video, Multimedya ve Aksesuar iş kolu olan WOOX Innovations'ın küresel müzik ve yaşam tarzı şirketi Gibson Brands, Inc.'e satışıyla ilgili olarak bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Gibson Brands anlaşma şartlarına göre 7 yıllık bir başlangıç süresi boyunca lisans anlaşmasıyla ilgili olarak 135 milyon dolar ve marka lisans ücreti ödeyecek. Anlaşmanın, düzenleyici başvurular ve çalışma konseyi prosedürleri dâhil olmak üzere olağan koşullara tâbi olarak 2014'ün ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Anlaşma sonrasında dünya genelindeki tüketiciler Philips markalı ses ve ev eğlence yeniliklerinden yararlanmaya devam edebilecek.
 
Merkezi ABD'nin Nashville eyaletinde bulunan Gibson Brands, ses ve müzik sektöründe küresel bir lider olma hedefinin bir parçası olarak yakın zamanda Onkyo ve TEAC gibi firmalara yatırım yaptı. Bu alım işlemi, Gibson Brands'in güçlü varlık gösterdiği ABD ve Japonya pazarlarındaki gücünü ve Woox Innovations'ın Philips markalı ses ve ev eğlence ürünleri ile Avrupa, Çin, Latin Amerika ve gelişmekte olan diğer bölgelerdeki pazar gücünü artıracak.
 
Philips İcra Kurulu Başkanı Frans van Houten; “Bu satım işlemiyle birlikte, Philips'in sağlık ve iyi yaşam alanlarında önde gelen bir teknoloji şirketine dönüşme yolunda önemli bir adım daha attık. Philips ve Gibson Brands, ev eğlencesi ve müzik sektörlerinin şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor. Philips markası bu anlaşmanın sonucunda bu alandaki yenilikçi ürünleri ile anılmaya devam edecek” dedi.
Gibson Brands Genel Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Henry Juszkiewicz anlaşmayla ilgili olarak; “Bu anlaşma, Gibson Brands'in dünyadaki en büyük müzik ve ses teknolojisi şirketi olma yolculuğunda bugüne kadar attığı en önemli adımdır. Philips’in ses ve ev eğlencesi iş kolunu satın alarak dünyadaki en iyi tüketici ses ürünlerini ve deneyimini sağlamayı devam ettirmeyi hedefliyoruz. Dünya genelinde Gibson Brands'in kapsamını genişletmekten ve bu harika ekibi Gibson ailesinde karşılamaktan dolayı heyecanlıyım” dedi.
 
Video iş kolu, mevcut fikri mülkiyet lisans düzenlemeleri uyarınca 2017'de Gibson Brands'e devredilinceye kadar Philips'te kalacak.
Genel merkezi Hong Kong'ta bulunan ve dünya genelinde yaklaşık 1900 çalışana sahip WOOX Innovations, ses, ev eğlencesi ve ilgili aksesuarlar alanında Philips markası altında faaliyet gösteren küresel ve kârlı bir işletme olma özelliğine sahip.