AMD yaptığı bir açıklamada, APU ve GPU’larının Adobe® Creative Cloud™ üyelerine özel yeni yaratıcı çalışma özelliklerinde performansı hızlandırdığını duyurdu.  Adobe Photoshop CC’ye yeni eklenen özellikler, AMD’nin hızlandırma teknolojisinden yararlanarak çok önemli yaratıcılık ve üretkenlik araçlarını devreye sokuyor.  Bunların arasında yeni nesil Blur Gallery için hareketli bulanıklık efektleri, kullanıcıların bir görüntünün odağı doğru noktalarını hızlıca seçmesini sağlayan odak seçme özelliği ve resim ölçeği büyütülürken ayrıntıları koruyan geliştirilmiş görüntü örnekleme seçeneği yer alıyor.
“AMD ve Adobe işbirliği, yaratıcı profesyonellerin Adobe Creative Cloud’da sunulan yeni özelliklerden en iyi şekilde yararlanabilmek için ihtiyaç duydukları performansa erişim sağlıyor” diyen AMD Stratejik Ortaklık ve Platform Uygulamaları Genel Müdürü Steve Belt, sözlerini şöyle sürdürdü: “AMD hızlandırma teknolojisi, Adobe Photoshop CC’deki olağanüstü yaratıcılık ve üretkenlik özelliklerini, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için gerekli işlemci performansı ile buluşturuyor.”

Bugün ayrıca Adobe Creative Cloud video uygulamaları için ilk duyurusu Nisan ayında NAB 2014’te yapılan çeşitli yaratıcılık ve iş akışı iyileştirmeleri de kullanıma açıldı.  Bunlar arasında RED™ kameraların R3D medya dosyaları için yüksek performanslı “debayering,” CinemaDNG formatları için daha geniş destek, yeni maskeleme özellikleri ve yeni, zaman kazandıran master clip özelliği bulunuyor.

AMD Uygulama Hızlandırma, sistemlerinde AMD FirePro™ Profesyonel Ekran Kartı, AMD Radeon™ Ekran Kartı ve AMD A Serisi APU bulunan kullanıcılara, açık standartlara bağlı OpenCL™ API üzerinden Adobe Photoshop CC performans artışı ve üstün deneyimler sağlıyor.  Bu hızlandırma aynı zamanda Adobe® Premiere® Pro CC, Adobe SpeedGrade® CC, Adobe Media Encoder CC ve Adobe Prelude® CC gibi Adobe Creative Cloud video uygulamalarını da kapsıyor.

“Performans, AMD hızlandırmanın yeni Adobe Photoshop CC özelliklerine kattıkları arasında daha başlangıçtır” diyen Adobe Photoshop Ürün Yönetimi Direktörü Maria Yap, şöyle devam etti: “Adobe ve AMD’nin işbirliğinin asıl büyük yararı, olağanüstü kullanıcı deneyimidir.  İşbirliğimiz sayesinde, en güçlü araçlarda sınırsız yaratıcılığı en hızlı şekilde desteklemesini sağlıyoruz.  Bunun yararlarını Creative Cloud üyelerimizin yaratıcı çalışmalarında her gün görmek mümkün.”