Sony'nin merak edilen yeni oyun  konsolu PlaySatation 5 hakkında önemli bir ipucu ortaya çıktı. Şirketin verdiği bir iş ilanı, yeni oyun konsolu hakkındaki detayları ortaya çıkardı. 

İlanda PS5'in adı geçmese de "yeni nesil oyun sistemlerinden" bahsediliyor.

Sony'nin iş ilanın açıklamalarına bakıldığında bahsedilen ürünün PlayStation 5 olduğu anlaşılıyor. Ancak PlayStation 5 çalışmalarının henüz ilk aşamalarında olduğunu söylemekte fayda var. PlayStation 5'in en az birkaç seneden önce çıkması beklenmiyor. PlayStation 3 ve PlayStation 4 arasında 6 sene olduğuna bakarsak, PS5'in 2019'da gelmesini bekleyebiliriz.

PlayStation 5'ten beklenen özellikler arasında 4K oyun desteği, gelişmiş sanal gerçeklik desteği ve gelişmiş medya oynatma özellikleri var.

Sony Computer Entertainment ekibinden Masayasu Ito, bir süre önce "Bence bir Playstation 5 olacak. Formunun nasıl olacağı konusunda ise emin değilim. Fiziksel bir konsol ya da bir bulut şeklinde olabilir... Fakat Playstation'ın formu değişse bile oyunları olacak, bizim isteğimiz de bu yönde." diyerek PS5 hakkındaki düşüncelerini oyuncularla paylaştı.

Anlaşılan o ki Sony'nin Playstation 5 konusunda bir takım fikirleri var ve bu fikirler yakın bir gelecekte masaya yatırılabilir. Şayet yeni Playstation fiziksel konsol yerine bir bulut şeklinde tasarlanırsa, Sony oyunculuk adına yeni bir çağ açacak demektir.