Microsoft'un bu yıl E3'te tanıttığı Xbox One X, şimdiden tartışma konusu oldu bile. PlayStation ve Xbox fanlarının bir kez daha karşı karşıya gelmesini sağlayan One X, elbette oyuncuların elini zenginleştirecek bir hamle olacak. 7 Kasım tarihinde raflarda yer alması beklenen One X'in iddialı özellikleri var, evet. Peki, yeni konsol PlayStation 4 Pro'nun karşısında mı, yoksa üzerinde mi?

Microsoft'a göre PlayStation 4 Pro, One X'in rakibi değil. Bu sözler Microsoft Xbox patronu Phil Spencer'a ait. Spencer, One X hakkında kendisiyle yapılan bir röportajda, PS4 Pro'nun rakibi olarak en çok One S'i gördüklerini söylerken, One X'in, PS4 Pro'nun üzerinde olduğunu, dolayısı ile şu an rakibi bulunmadığını iddia ediyor. Kaldı ki Microsoft, zaten bunu tanıtım sırasında da One X'in mottosunu "dünyanın en güçlü oyun konsolu" şeklinde belirlemişti.

Spencer'a göre, One X'in doğal 4K desteği sunması, gerek GPU tarafında gerekse RAM konusunda getirdikleri bunun temelini oluşturuyor. Xbox One X'te 12 GB kapasitesinde RAM bulunurken, PS4 Pro'da 8 GB GDDR5 RAM yer alıyor. Ayrıca One X'in GPU'su 6 teraflop performansındayken, PS4 Pro'da da AMD Polaris ile 4.2 teraflop güç elde ediliyor.

Her ne kadar kağıt üzerinde One X'in fazlası var gibi görünse de, elbette nihai sonucu yeni konsol piyasaya sunulduğunda öğreneceğiz. Bunda elbette fiyatın da önemi büyük olacak. Zira One X, PS4 Pro'dan 100 Dolar daha pahalı. 7 Kasım'da raflarda olacak olan One X, 499 Dolar fiyattan satılacak.