Kısa sürede milyonlara ulaşan, son günlerin yeni trendi Pokemon GO oyununda virüs tehlikesi ortaya çıktı. Bildiğimiz üzere Pokemon GO geçtiğimiz günlerde, sınırlı sayıda ülke için piyasaya sürüldü. Bu ülkeler arasında şimdilik Avustralya, Kanada, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç,Portekiz, Rusya, İspanya ve İngiltere bulunuyor.

Lakin söz konusu oyun kısa bir sürede tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Henüz resmi olarak uygulama marketlerinde yer almayan ülkelerde ise kullanıcılar illegal yollardan oyunu oynamaya başladı. Android için Apk dosyası ile kurulum yapılıyor. iOS için ise Hipstrore'dan indirilebiliyor.

İşte bu illegal yollardan yüklenen Pokemon GO'larda virüs tehlikesi olduğu ortaya çıktı. Proofpoint isimli bir güvenlik şirketi çalışanları, Apk dosyasının içinde DroidJack kod adlı virüs tespit etti. Oyunun kurulum dosyasının içine gizlenen bu trojan virüsü ile art niyetli kişiler akıllı telefonunuza kolaylıkla erişebiliyor. Ayrıca virüs öyle tasarlanmış ki, antivirüs programları tarafından da kolaylıkla tespit edilemiyor.

Öte yandan iOS için de ayrı bir tehlike bulunuyor. iPhone'lar için oyunun Hipstore'dan indirilebileceğini belirtmiştik. İndirdiğimiz oyun için Google hesabımızdan giriş yapıyoruz. Söz konusu oyun Google hesabımızda tam erişim istiyor. Böylece mailler ve kişi listesi erişime açık hale geliyor. Eğer siz de iOS işletim sistemli cihazınıza Pokemon GO yüklediyseniz, en kısa sürede kaldırmanızda fayda var.

İşte tüm bu nedenlerden ötürü Pokemon GO, Google Play ve AppStore Türkiye marketlerine girmeden indirmemek daha doğru olacaktır.

Diğer taraftan söz konusu oyunun neden olduğu olaylar silsilesi de bitmiyor. ABD'de Pokemon Go oyuncularının sıkça gittikleri yerleri belirleyen silahlı 4 kişi, ıssız noktalara gelenlerin para ve değerli eşyalarını gasp etti. 4 saldırgandan 3'ünün silahlı gasp suçundan tutuklandığı açıklandı