Atari’nin meşhur mu meşhur Pong oyunu bambaşka bir şekilde gerçek hayatın içerisine giriyor. Kickstarter platformunda kitlesel fonlama için sunulan Table Pong tam bir arzu nesnesi.

Pong dijitalden fiziksele taşındı

İlk video oyunlarından birisi olan Pong, çok işlevli bir mobilya olarak severlerinin karşısına çıkartıldı. Oyunu dijitalden fiziksele taşıyan bu mobilya; oyun, saat, Bluetooth üzerinden müzik yayını, USB şarj istasyonu ve kahve masası gibi işlevlere sahip.

Daniel Perdomo önderliğindeki bir ekip tarafından hayata geçirilen projede Pong, mekanik olarak oldukça başarılı bir şekilde bu masaya aktarılmış durumda. Oyunun orijinal sürümünde sayısal raketler ile ortadaki topu bir taraftan bir tarafa gönderiyordunuz. Bu mekanik sürümde ise fiziksel metal parçalar, mıknatısların yardımıyla hareket ettiriliyor.

X jenerasyonuna bir saygı duruşu olarak hazırlanan minimalist tasarımlı ürün, yeni ile 80’lerin arcade makinelerinin bir karşımı olarak gözüküyor. Table Pong için Klasik (Siyah ve Pong yazılı), Joe (Siyah), Charlie (Kahverengi) ve Walter (Beyaz) olmak üzere dört farklı tasarım seçeneği de sunulmakta.

250 bin dolarlık bir hedef koyan ve bu hedefe ulaşmayı başaran Table Pong Project’e sahip olmak için 1,100 doları gözden çıkartmak gerekiyor. Ürünün Kickstarter dışında ayrıca satışa sunulup sunulmayacağı belirsizken, projeye destek verenler için ürünlerin teslimatlarının Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.