Şimdilik Avrupa bölgesinde geçerli olan bu özellik sayesinde PS4 ile oynadığınız süre boyunca yaptığınız birçok özel anı görebiliyorsunuz. Bu özellik kısa sürede popüler olacak gibi görünüyor ama işin içinde çok daha fazlası olduğu Reddit üzerinde şimdiden ortaya çıktı.

Bir Reddit kullanıcısı oyuncuların videolarından yola çıkarak PlayStation’ın bugüne kadar asla açıklamadığı bazı verileri gün yüzüne çıkardı. Gamstat isimli bu kullanıcı hangi oyunu kaç kişinin oynadığını basit bir hesaplamayla bulmayı başardı.

My PS4 Life oyuncu verilerini ortaya çıkardı!

Bu link üzerinden hazırladığınız videolar aslında göründüğünden çok daha fazlası. Basit bir hesaplamayla hangi oyunu kaç kişinin “gerçekten” oynadığını kolayca çözebiliyorsunuz. Çünkü her videoda bir kupayı tam olarak kaç kişinin kazandığı Sony tarafından yazıldı.

Buradan yola çıkan Gamstat, veri tabanında yer alan kupa yüzdeleriyle oyunları kaç kişinin oynadığını çözmeyi başardı. Fallout 76 örneğini sunan Reddit kullanıcısı, oyunda bulunan “Photo Bomber” kupasını dünya çapında yüzde 8,3 oranıyla açıldığı bilgisini, My PS4 Life videosu ile birleştirdi. Çünkü videoda bu kupayı toplamda 33,764 kişinin kazandığı görünüyordu. Bundan sonrasıysa basit matematik; Yüzde 8,32’ü 33,764 kişiyse, yüzde 100’ü 406,795 ediyor.

Bu örnekten yola çıkarak bir çok oyunun tam oyuncu sayısı belli oldu. GTA 5 51,7 milyon PS4 oyuncusuna sahipken, Rocket League tarafında bu rakam 22,6 milyon.  FIFA 19’da ise 12,5 milyon oyuncu bulunuyor. FIFA 18‘in 32,5 milyon, Call of Duty: Black Ops 4’ün ise 9,2 milyon oyuncusu var.(Shiftdelete)