Inside PUBG ismiyle yayınlanan video ile birlikte PUBG 5. Sezon içinde yapılan değişikliklerin nasıl ortaya çıktığı izleyicilerle paylaşılıyor. Videoda konuşan tasarım lideri Jeongjin Kook, hikayeyi oyunla bütünleştirmeye karar verdiklerini belirtti. 5. Sezon’un başlığı Bandlands olarak geçiyor ve güncelleme genel olarak Miramar haritasına odaklanıyor.

4. Sezon’da ilk kez PUBG’nin arkasındaki hikaye oyuncularla paylaşılmıştı. Kook, bunun o dönem oyun dışında gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Şimdi ise 5. Sezon ile birlikte hikaye oyunun içine geliyor.

Miramar ile ilgili çekici detayın Erangel’den daha büyükmüş gibi göründüğünü söyleyen Kook, aslında iki haritanın büyüklük açısından aynı olduğunu da belirtti.

Yeni sezondaki en dikkat çekici gelişme ise yakın dövüş silahları. Bu fikir ile birlikte daha büyük nesnelerin fırlatılması da mümkün hale geliyor. Bununla ilgili açıklama ise programcı Vasili Ianushevich‘den geldi. Ianushevich, “El bombası hareketindeki hataları düzeltmek için mermi kodunu geliştiriyordum. Bi noktadan sonra bu iç düzenleme oyundaki büyük nesneleri bile düzgün bir fizik ile fırlatmamıza olanak sağladı. Ben de el bombasını tava ile değiştirmeyi denedim” Böylece tava gibi yakın dövüş silahları da fırlatılabilir hale geldi.