PUBG Labs, yeni oyun modlarının, oyun özelliklerinin ve çok daha fazlasının oyuncular ile birlikte geliştirilmesi amacıyla kuruldu. PUBG Labs ile birlikte yapılan geri bildirimler PUBG ekibi tarafından doğrudan incelenecek ve uygun görülmesi halinde oyuna eklenecek. Eğer sizde PUBG Labs‘ı denemek istiyorsanız Oyna düğmesinin altındaki buton sayesinde deneyebilirsiniz. PUBG Labs ile birlikte sunulacak ilk özellik Yetenek Tabanlı Puanlama sistemi olacak. Oyuncular maç performansına göre oyun sonunda bir puan kazanacak. Yetenek puanı edinebilmek için öncelikle 5 maç oynamak zorunlu. Oyuncuların maçlara yetenek puanlarına göre yerleştirilmesi planlanıyor.

PUBG’nin Steam üzerindeki versiyonu gerçeğe en yakın PUBG olarak biliniyor. Yeni güncelleme ile bu gerçekçilik arttırılıyor. PUBG 5.2 güncellemesi Vikendi haritası için de bazı değişiklikler içeriyor. Keskin nişancı atışmalarının daha etkili hale getirilmesi için arazi temizlendi. Ayrıca araziye ve yola tuzak kurma seçeneği eklendi. Artık yüksek tepelerde toprak kayması oluşma ihtimali var.

Vikendi güncellemesinin detaylarını sizler için hazırladık:

Karla kaplı bölgelerden daha kolay geçebilmek için yeni yollar eklendi.Eklenen yollar ile birlikte araç sayısı arttırıldı ve konumlar düzeltildi.Castle bölgesinin etrafındaki su donduruldu ve üzerinde hareket edilebilir hale geldi.Arazi yükseklikleri değiştirildi. Artık oyuncular çatışma esnasında daha fazla gizlenecek alan bulabilecek.Volnova bölgesi düzenlendi. Binaların ve yolların yeri değiştirildi.Peshkova bölgesinde silah, sağlık gereçleri ve eklentilerin çıkma oranı arttırıldı.Trevo bölgesindeki araç sayısı arttırıldı.Oyunu geliştirmek için bazı binalar değiştirildi ve kaldırıldı.Mavi Alan öncesi güvenli bölgenin büyüklüğü arttırıldı.Mavi Alanın haritada rastgele bir yerde oluşma oranı arttırıldı.Harita genelinde araç sayısı önemli ölçüde arttırıldı ve araç noktaları yeni Mavi Alana göre değiştirildi.
Güncelleme notlarının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.