Hindistan’ın Thiruvottiyur bölgesinde yaşayan 18 yaşındaki Vidyasree isimli genç kızın, PUBG Mobile oynuyor diye kızan annesinin sözlerine dayanamadığı düşünülüyor.

Annesi tarafından yapılan açıklamalara göre, sabah kalkar kalkmaz PUBG Mobile oynamaya başlayan genç kızı kitap okumuyor diye azarlayan annesi sonrasında dışarı çıkıyor. Eve geldiğinde zili çalmasına rağmen kapının açılmamasından şüphelenen kadın, komşularının yardımıyla kapıyı kırdırıyor. Sonrasında ise kızının kendisini asarak canına kıydığını görüyor.

Polis, kızın cansız bedenini otopsi için hastaneye gönderdikten sonra, olayın tamamen PUBG Mobile ile bağlantılı olup olmadığına bakılacağını açıkladı. Söz konusu intiharın sebebi basit bir tartışma mı, yoksa altında başka nedenler de mi var? Tüm bunlar araştırılıp kısa süre içinde yanıtlanacak.

2018 yılının Eylül ayında verilen bir kararla birlikte, sürekli oyun oynayan kişilerin oyun bağımlısı oldukları tanımlanmıştı. Mayıs 2019‘da ise Dünya Sağlık Örgütü, oyun bağımlılığını resmi bir sınıflandırmaya dahil etti. Oyun bağımlılığı artık hastalık olarak kabul edilecek.

Tabii bu gibi intihar vakalarını doğrudan mobil oyunlarla bağdaştırmak çok da doğru değil. Aşırıya kaçılmadığı sürece, tüm oyunların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmek için önemli araçlar olduğu söyleyebiliriz.