Bu teknolojinin öncülerinden biri olan Qualcomm‘un Quick Charge 5.0  için ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Mobil işlemciler arasında hala önemli bir pazarı elinde bulunduran Qualcomm, yeni tanıtacağı işlemcisi için çalışmalarına devam ediyor. Yenilenen hızlı şarjözelliği de yeni işlemcinin önemli artılarından biri.

Qualcomm hızlı şarj teknolojisi neler sunacak?

Şirketin yeni geliştirdiği 7nm işlemci mimarisine sahip Snapdragon yonga setinindetayları henüz ortaya çıkmış değil. Ancak yeni işlemci ailesinin destekleyeceği Quick Charge 5.0 için ilk detaylar ortaya çıktı.

Gelen ilk bilgilere bakılırsa Qualcomm, hızlı şarj için 32W desteği sunacak.Huawei‘nin yeni Kirin ailesinde 40W,  Oppo’nun Super VOOC şarjı 50W ve Meizu mCharge teknolojisi 55W’a kadar hızlı şarj olanağı sunuyor.

İşte Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi!

Doğrusu rakiplerinin gerisinde kalmış gibi görünse de, Quick Charge 5.0 bir önceki 4.0 teknolojisine göre yüzde 15 daha hızlı. Verimlilik anlamında da selefine göre yüzde 30 daha verimli bir hızlı şarj teknolojisi karşımıza çıkıyor.

Kablosuz şarj için 15W destek sunan bu yeni hızlı şarj teknolojisi, şarj sırasında cihazın ısınmaması için de özellikler sunacak. Şu an için çok fazla detay ortaya çıkmış olmasa da, Quick Charge 5.0 ile birlikte hızlı şarj rekabetinin artacağı öngörülüyor.

Snapdragon 855 adını alacak yeni işlemcinin 2019 yılının ilk çeyreğinde tanıtılması bekleniyor. İşlemci piyasasında rekabeti kızıştıracak olan 855‘in ilk olarak hangi telefonla geleceği ise merak konusu.(Shiftdelete)