Qualcomm, 2020 yılının ikinci çeyreği itibariyle 129 milyon modem sevkiyatı gerçekleştirmiş durumda. Beklentiler 145 milyon seviyesine kadar çıkıyordu. Bilindiği gibi Qualcomm, sadece Snapdragon mobil işlemciler ile akıllı telefon sektöründe yer almıyor. Başta modem olmak üzere çeşitli mobil bileşenler de sağlıyor. Bu bileşenleri kullanan firmalar arasında Apple ismi de yer alıyor.

Akıllı telefon sevkiyatlarında ise şu an için yüzde 21 seviyesinde bir gerileme olduğunu söylemek mümkün oluyor. Bunlarla birlikte Qualcomm 5G telefonlar hakkında da tahminlerini paylaştı.

Açıklanan verilere bakıldığında, 2020 yılında 175 milyon ile 225 milyon arasında değişen 5G’li akıllı telefon sevkiyatının yapılması bekleniyor. Her ne kadar akıllı telefon satışları gerilemiş olsa da 2020 yılının sonuna kadar başta iPhone 12 olmak üzere öne çıkan modeller ile sayıların bu seviyelere ulaşması bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse Apple’ın yeni iPhone 12 modellerini 5G desteği ile birlikte tanıtacağı yönünde beklentiler mevcut. Bu da genel olarak akıllı telefon sektöründeki yeni nesil mobil iletişim teknolojisini destekleyen model sayısını artırmış olacak. Samsung ve OnePlus’ın 5G’li modelleri de yine bahsedilen bu satış miktarları arasında dikkat çeken isimlerden olacaktır.