Geçtiğimiz yılın Kasım ayında duyurulan Quick Charge 4 yerini yeni nesil cihazlarda Quick Charge 4+ Teknolojisine bırakacak. Daha düşük güç kullanımı ve daha hızlı batarya şarjına odaklanan Qualcomm, yeni hızlı şarj teknolojisiyle daha fazlasını sunmak hedefinde.

Microsoft ve Qualcomm, ARM tabanlı Windows 10 PC üretecek ilk isimlerin duyurusunu...
Qualcomm Quick Charge 4+ neler sağlıyor?
Quick Charge 4 teknolojisiyle bir önceki sisteme göre şarj hızında yüzde 20 ve verimlilikte yüzde 30 geliştirme sağlanıyordu. Quick Charge 4+ ise 3 dereceye kadar daha serin, yüzde 15 daha hızlı ve yüzde 30 daha verimli bir şarj sağlıyor. Bu yeni şarj teknolojisi ilk defa Çin merkezli telefon üreticisi ZTE’nin Nubia Z17 model akıllı telefonunda kullanılacak.

Quick Charge 4+ tasarımıyla akıllı telefon veya aksesuarlar üç önemli iyileştirme elde edecek. Bunlar çift şarj yeteneği, akıllı termal dengeleme ve daha gelişmiş güvenlik özellikleri olarak sıralanıyor. Bunlardan özellikle güvenlik özelliklerinin patlayan ve kullanıcılarına zarar veren akıllı telefonlar sebebiyle büyük önem taşıdığını söylemek gerek.

Çift şarj sunan cihazlarda güç yönetimi entegrasyonuna sahip ikinci bir çip bulunacak ve şarj akımını yarıda keserek ısıyı hızlıca yayması ve şarj süresini düşürmesi sağlanacak. Akıllı termal dengeleme ise bunu daha ileri taşıyarak akımı otomatik olarak daha serin olan yola yönlendirerek sıcak noktaların önüne geçecek. Yeni şarj teknolojisine sahip cihazlar ayrıca kılıf ve bağlantı noktası sıcaklık seviyelerini de takip altında tutarak, aşırı ısınmayı ve USB Type-C bağlantısına gelecek hasarları engelleyecek.

Qualcomm tarafından Quick Charge teknolojisinin şu anda 130’dan fazla mobil cihaz ve 475’ten fazla aksesuarda sunulduğu belirtiliyor.