Optik fareler, uzunca bir süredir tüketiciler tarafından kullanılan çevre birimleri. Hatta bir süredir, harici klavyeler de bu özelliğe sahip. Ancak şu sıralar oyun sektörünün önemli isimlerinden Razer, dünyada ilk kez optik klavye sistemini, dizüstü bilgisayarlara entegre etmeyi başardı. Razer'ın bu girişimi, oyuncu dizüstü bilgisayarı sektöründe yeni bir sayfa açacakmış gibi görünüyor.

Optik klavye, geleneksel klavyelere oranla bir hayli farklı çalışıyor. Öyle ki bu tip klavyeler, fiziksel bir yapıdan ziyade elektronik bir yapıya sahip. Şöyle ki; bu tip klavyelerde tuşların altında kızılötesi ışınlar bulunuyor. Kullanıcı bir tuşa bastığında kızılötesi ışın, bu hareketi algılıyor ve ilgili tuşun tepkisini gösteriyor. Bu durum klavyedeki gecikme süresini düşürürken hassasiyeti arttırıyor.

Razer'ın yeni nesil optik klavyesi, şirketin popüler dizüstü bilgisayar modellerinden olan "Blade 15" ile tüketicilerin hizmetine sunuluyor. Bu optik klavye ile kullanıcılar, özellikle FPS türündeki oyunlarda bir hayli avantajlı hale geçecekmiş gibi görünüyor. Ancak elbette bu durum, Razer'ın yeni klavyesi oyunseverler tarafından test edildikten sonra anlaşılabilecek.

Razer Blade 15, "Base" ve "Advanced" olarak iki farklı versiyona sahip. Advanced versiyonu, kızılötesi sisteme sahip olan bu optik klavyeyle geliyor ve Razer'ın resmi internet sitesinde yer alıyor. Ürünün şu an ki fiyatı ise 2.699 dolar (yaklaşık 16 bin TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan şirket yetkilileri, ilerleyen dönemlerde daha çok modelin bu optik klavyeye sahip olacağını ancak bunun 2019'da mümkün olmadığını söyledi.