Razer, her pro gamer’ın hayallerinden olan üç ekranlı oyun deneyimini dizüstü bilgisayarlara karar vermiş görünüyor. Project Valerie adındaki prototip cihaz, bir tek düğmeye basarak tek ekrandan üç ekrana dönüşüyor.

Masaüstü bilgisayarlarda üç ekranlı bir konfigürasyon kurmak hiç zor değil. Ancak konu dizüstü bilgisayarlar olunca birden bire sorun oluyor. Elinizdeki dizüstü bilgisayarın ekranına uygun, oyun deneyiminizi baltalamayacak şekilde renk, tazeleme ve hatta boyut özellikleri tutan monitör bulmak neredeyse imkansız.

Project Valerie, aslında 2016 yılında çıkan Razer’ın şimdiye kadarki en iyi bilgisayarı Razer Blade Pro’nun kalınlaştırılmış hali. Kalınlığın sebebi, kapalı durumdayken üç ekranın üst üste binmesinden kaynaklanıyor. Ekranların her biri 17,3 inç boyutunda 4K çözünürlükte IGZO özellikli ekranlar.

Ekranlar açıldığında, toplamda 12K çözünürlüklü görsel şölen sunan bir yapıya bürünüyor. Yan ekranların hafif eğimi ise kullanıcıyı görüntü ile kapsayan bir yapı üretmek için düşünülmüş. Ekranların alt kısımları, görüntüye bağlı olarak değişen LED ışıklar ile donatılmış. Zamanında Philips’in LCD televizyonlarda kullandığı Ambi-Light teknolojisini andırıyor. Böylece oyuncu kendini gerçekten oyunun atmosferine kaptırabiliyor.

Ancak faturayı görünce işler değişebilir. Project Valerie için henüz bir etiket fiyatı yok, ancak iyi tahminlerimiz var. Razer Blade Pro dizüstü bilgisayarlar 3700 dolar civarında satışta. Ekstra özellikleri eklediğimizde Project Valerie (veya piyasaya çıktığında artık adı ne olacaksa), 5000 dolar civarında olacaktır. Bir diğer aklımızı kurcalayan sorun ise, Razer Blade Pro’nun GTX GeForce 1080 ekran kartı ile ancak tek ekranda 4K oyun oynatabilmesi. Tek ekran kartı 3 monitörde birden alınan 12K çözünürlüğe yetmeyecektir. Project Valerie ortaya çıktığında en az çift GTX GeForce 1080 ekran kartına, belki de farklı bir çift ekran kartı konfigürasyonuna sahip olacağını tahmin ediyoruz.