Rekabet Kurulu teknoloji şirketleriyle ilgili incelemeyi genişletti ve soruşturmaya sektörün dev şirketlerini de dahil etti.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Tüketici Elektroniği Ürünleri Alanında Faaliyet Gösteren 7 Teşebbüs Hakkında Soruşturma Açılırken, Bilgisayar ve Konsol Oyunları Alanında Faaliyet Gösteren 5 Teşebbüs Hakkında Yürütülen Soruşturmaya 2 Teşebbüs Daha Eklendi.

Rekabet Kurulu, 19.02.2015 tarihli toplantısında, bilgisayar ve konsol oyunları alanında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak;

- Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. A.Ş., 
- Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş., 
- Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş., 
- Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş. ile
- Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına 15-08/108-M sayı ile kararvermişti.

Rekabet Kurulu, 07.07.2015 tarihli toplantısında ise; bilgisayar vekonsol oyunları alanında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Gold Teknoloji Marketleri San. ve Tic. A.Ş. ile Kliksa İç ve Dış Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına ve bu soruşturmanın 15-08/108-M sayı ileyürütülen soruşturma ile birleştirilmesine 15-28/319-M sayı ile karar verdi. Ayrıca, aynı toplantıda, yukarıda yer verilen 15-08/108-M sayılı karar ile başlatılan soruşturmanın tüketici elektroniği ürünleri alanını da kapsayacak şekilde genişletilmesive bu alanda 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak;

- Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. A.Ş.,
- LG Elektronics Tic. A.Ş.,
- MS İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Media Markt),
- Teknosa İç ve Dış. Tic. A.Ş.,
- Türk Philips Ticaret A.Ş.,
- Vatan Bilgisayar San. ve Tic. A.Ş.,
- Vestel Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılması da karara bağlandı.

* Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılanteşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’uihlal ettikleri, anılan Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşıkarşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.