Nvidia yeni ekran kartları ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Nvidia Twitter hesabı üzerinden GeForce RTX 2070 ekran kartlarını ne zaman piyasaya süreceğini duyurdu.

Nvidia GeForce RTX 2070 ne zaman satışa sunulacak?

GeForce RTX 2080 ve 2080 Ti model ekran kartlarını geçtiğimiz haftalarda satışa sunan Nvidia, yeni ekran kartı modellerini ne zaman piyasaya süreceğini sonunda açıkladı. Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre yeni RTX 2070 iki farklı modelle satışa sunulacak.

Founder Edition  ve referans tasarıma dayalı modeli olmak üzere iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkacak olan Nvidia, yeni ekran kartları ile oldukça iddialı geliyor.

Nvidia GeForce RTX 2070 özellikleri ve fiyatı!

20 Ağustos’ta düzenlenen bir etkinlik ile Nvidia bildiğiniz üzere, GeForce RTX 2080 Ti, GeForce RTX 2080 ve GeForce RTX 2070 modelleri gün yüzüne çıkartmıştı. Yeni RTX teknolojisinin tüm nimetlerinden yararlanacak olan ekran kartları özellikleri ile oldukça dikkat çekiyor.

Nvidia‘nın yeni ekran kartı RTX 2070,  2304 CUDA çekirdeği ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu çekirdeklerin stok hızları ise 1410 MHz olduğunu da belirmekte yarar var.

Hız aşırtma uygulandığında ise bu değer bir anda 1620 MHz seviyesine çıkabiliyor. Bellek hızı yine değişmezken, 8 GB DDR6 bellekler bizi karşılıyor.

Bugün yapılan açıklama ile birlikte yeni ekran kartlarının fiyatları da gün yeniden yüzüne çıktı. RTX 2070‘in referansa dayalı tasarımı 499 dolardan satışa sunulurken, Founders Edition versiyonu ise 599 dolar fiyat etiketiyle teknoloji mağazalarındaki yerini alacak.

Son olarak ise Nvidia yeni ekran kartlarını 17 Ekim Çarşamba günü piyasaya süreceğini de açıkladı