Rusya İletişim (Minkomsvyaz) Bakanı Nikolay Nikiforov, Rus işadamı Oleg Deripaska'nın açtığı dava sebebiyle Rusya'da YouTube ve Instagram'a erişimin engellenebileceğini söyledi.

Deripaska'nın açtığı dava ise Putin karşıtı muhalif Aleksey Navalnıy tarafından geçen hafta YouTube'da paylaşılan görüntüler. Navalnıy geçen hafta paylaştığı videoda, Deripaska'yı Başbakan Yardımcısı Prikhodko'yu Ağustos 2016'da yatında ağırlayarak rüşvet vermekle suçladı.

Video ve fotoğraflarda Deripaska, Rusya Başbakan Yardımcılarından Sergey Prikhodko ve kendini 'eskort' olarak tanımlayan bir kadın ile yatta görülüyor.

Deripaska'nın Rusya'da yaşadığı bölge olan Ust-Labinsk mahkemesinden özel hayatının ihlal edildiğine dair hüküm çıkması üzerine Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor); ilgili fotoğraf ve videoları yasaklı materyaller listesine aldı. Fotoğraf ve videoların üç gün içinde silinmesi için YouTube ve Instagram'a uyarı gönderildi.

Deripaska: Suçlamalar uydurma

Deripaska ise yaptığı açıklamada, Navalny'nin girişiminin "ününe zarar vermek için yapılmış kampanya planının bir parçası" olduğunu belirtti. Medyayı da "uydurma suçlamaları" yaymamaları için uyardı. Deripaska'nın sözcüleri videonun özel görüntülerden avantaj sağlamak için kullanıldığını ve yanlış iddialar ortaya koyduğunu belirttiler.

Başbakan yardımcısı Prikhodko ise RBC'ye verdiği bir röportajda, "Bu tür eylemler adam adama cevaplanmalıdır ama bunu yasal alan sınırları içinde gerçekleştireceğiz" diye konuştu.