ABD Başkanı Donald Trump'ın, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ı istihdam ettiği nedeniyle soruşturulmasını istediği ancak kendisinin azledilme sürecinin başlamasına neden olan Ukraynalı doğal gaz şirketi, Rus ajanlarca hacklendi.

Euronews’ta yer alan iddia, ABD’li siber güvenlik şirketi Area 1 Security tarafından ortaya atıldı.

Güvenlik uzmanları, Rus askeri istihbarat teşkilatı GRU casuslarının Ukraynalı doğal gaz firması Burisma Holding’e yönelik ‘yemleme’ olarak da adlandırılan kimlik avı ya da oltalama yöntemiyle saldırılarını kasım ayında başlattığını belirtti.

Burisma Holding’e yapılan saldırıyı değerlendiren Area 1’in kurucu başkanı ve eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile ABD Siber Komutanlığı çalışanı Oren Falkowitz, “Ruslar şirketin kullanıcı isimlerini çalmaya çalışıyorlardı. Başarılı da oldular.” ifadesini kullandı.

Rus korsanların şirketi hacklemekle neyi amaçladıklarını bilmediklerini belirten Falkowitz, ancak sekiz sayfalık raporlarının doğruluğundan emin olduklarını kaydetti.

Burisma, Mayıs 2014’te ABD Başkan Yardımcısının oğlu Hunter Biden’i yönetim kurulu üyesi olarak işe başlattı. Oğul Biden, 2019’da şirketle yollarını ayırdı.