Hintli bir firma, ortalama bir bardak kahve fiyatına sahip akıllı telefon modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ringing Bells adlı firma, son derece şaşırtıcı düzeyde düşük fiyatlı Freedom 251 adlı modelini 30 Haziran'dan itibaren müşterilerine göndermeye başlayacağını duyurdu.

4 inç ekran boyutuna sahip olan ve giriş düzeyindeki kullanıcılara hitap eden bu Android cihazın satış fiyatı 251 rupi (yaklaşık 10 lira) olarak belirlendi. Freedom 251 için 200 bini aşkın üniteyi satışa çıkaracağını belirten Ringing Bells'in bu hamlesini daha önce şüpheyle karşılayanlar öyle görünüyor ki bunun gerçeğe dönüşmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyecek.

Çift SIM kart özelliğiyle gelen Freedom 251'in 1 GB RAM desteğine ve 1.3 GHz hızında bir yonga setine sahip olacağı belirtiliyor. 8 GB'lık dahili depolama alanı, 8 MP arka ve 3.2 ön kamerayla gelen cihazın 1800 mAh kapasiteli bataryası mevcut.

Tabii ki telefon, üst seviye modellerin yakınından bile geçemeyecek. Ancak fiyatı göz önünde bulundurulduğunda, dikkate değer bir telefon olduğu kesin...