Rakiplerine oranla sunduğu hizmetlerde güvenliği ön planda tutan Apple’ın, son günlerde düzenlenen bir etkinlikte, diğer tarayıcılara göre daha hızlı ve güvenli olarak değerlendirdiği internet tarayıcısı Safari üzerinde gerçekleştirilen testlerde güvenlik açıklarının olduğu ortaya çıktı.

Safari’deki açık nedeniyle Mac bilgisayarlar tehlikede!
Kanada’nın Vancouver şehrinde devam etmekte olan Pwn2Own 2019 isimli hacker etkinliğinde, Apple şirketinin kullanıcılarına sunduğu servislerden biri olan internet tarayıcısı Safari’de, 2 önemli açığın olduğu tespit edildi. Apple şirketinin bu açıklardan haberinin olduğu, fakat henüz bu açıklar için şirket tarafından önlemler alınmadığı bilinmekte. Açıklardan biri nedeniyle zararlı içeriklere sahip bir internet sitesine Safari üzerinden bağlanmaya çalışıldığında, Mac bilgisayarların kontrolü ve sistem bilgileri zararlı site yöneticilerinin sistemin işlemcisini hacklemesi sonucunda tamamen ele geçirilebiliyor.

Safari açıklarını tespit eden ekiplere ödül!
Safari’de yer alan açıkları tespit eden ekiplerden, Fluoroacetate ekibi Sandbox açığını tespit ederek 55 bin dolar ödül kazanırken bu açıkla ilgili Apple tarafından bir güncelleme yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok.

Güvenlik açısından daha önemli olan açığı tespit eden Phoenhex & qwerty ekibi ise 45 bin dolar ödülle ödüllendirilirken,şirketin bu açığın giderilmesine yönelik bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Phoenhex & qwerty ekibinin tespit ettiği açığın daha önemli olmasına karşın aldıkları ödülün daha az olması ise Apple şirketi tarafından bu açığın daha önceden bilinmesi olarak değerlendiriliyor.