TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Otomobil ve emlak başta olmak üzere hemen hemen her şeyin internet üzerinden satıldığı e-ticaret sitesi sahibinden.com dolandırıcıların yeni adresi oldu. İddialara göre kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına hesap açan dolandırıcılar, otomobillere değerinin çok altında fiyat girerek masum insanları tuzaklarına düşürüyorlar. Piyasa değerinin altındaki otomobili almak için ilan sahibiyle iletişime geçenlerden kaparo göndermeleri talep ediliyor.

CEP BANKACILIK SİSTEMİNİ KULLANIYORLAR

Özellikle cep bankacılık sistemini tercih eden dolandırıcılar, paraları topladıktan sonra ortadan kayboluyor. Dolandırıcılar para transferinde de ele geçirdikleri kimlik bilgilerini kullanıyor. Uzmanlar, internet sitesi üzerinden yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıyor!

PİYASA DEĞERİNİ ALTINDAKİ OTOMOBİLLERE DİKKAT

Piyasa değerinin altında satılmak istenilen otomobillerde kaparo gönderilmemesi gerektiği belirtiliyor. ‘Büyük fırsat,kelepir’ gibi otomobil ya da emlak ilanlarına karşı temkinli olunması ve satın alınacak ürünü görmeden ve noter işlemleri yapılmadan kimseye para verilmemesi öneriliyor. Sahibinden.com isimli internet sitesini mesken tuttuğu iddia edilen dolandırıcıların bu yöntemle çok sayıda kişiyi tuzağa düşürdüğü öne sürülüyor.