TagStation bugün, Samsung'un yaklaşan telefonlarının ABD ve Kanada'da başlatılan FM yongalarının kilidini açmak için NextRadio'ya desteğini genişlettiğini açıkladı. Şirket, FM radyonun, özellikle hücresel kapsama alanı dışındayken veya ulaşılamadığında, dünyanın bazı yerlerinde hala şart olduğunu belirtti.

Bu günlerde piyasaya çıkan akıllı telefonlar, ücretsiz FM radyo sinyalleri alabilen bir donanımla birlikte geliyor ve Samsung, FM çipleri bulunan telefonları piyasaya sürmek için ilk adımları attı. Bu, kullanıcıların doğrudan NextRadio uygulamasına bağlanmalarına, en sevdikleri yerel istasyonları dinlemesine ve radyo uygulamalarına göre daha az pil ve daha az veri kullanmalarına olanak tanıyacak.

Samsung, yakın zamanda LG, Motorola ve Alcatel'in katıldığı listeye girdi. Şirket, yaklaşan Samsung telefonların kilitli FM çipleri ile başlatacağı iddialarına rağmen, Galaxy S7, S8, Note 8 ve daha fazlasını içeren kilitsiz piyasada birçok Samsung telefon var.

TagStation tarafından desteklenen NextRadio Başkanı Paul Brenner, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Samsung bu önemli adımı attığı için övülmelidir. Müşterilerine daha ilgi çekici, kapsamlı bir radyo deneyimi ve acil durumlarda hayatı kurtaran bilgilere ulaşmak için bir araç sağlamıştır.