Huizhou fabrikası 2017 yılında Samsung’un 394 milyon telefon üretiminin 64 milyonunu karşıladı. 2011’de bu fabrika 70 milyon telefon üretirken, geçtiğimiz yıl kapatılan Tianjin fabrikası 56 milyon üretim gerçekleştiriyordu.

Fabrikaların kapatılması Samsung’un Çin’den tamamen ayrıldığı anlamına gelmiyor. Teknoloji devi orada telefon satmaya devam edecek. Ancak, yerel markaların katı rekabeti telefonları Çin’de üretmeyi avantaj olmaktan çıkardı.

Cape Investment & Securities analisti Park Sung-soon’a göre Çinli tüketiciler uygun fiyatlı cihazlar için yerel markalara ve üst seviye modeller için Huawei ve Apple’a yöneldikçe pazar payı yüzde 1 seviyesine geriledi.

Fabrikanın kapatılması ile boşta kalan üretim ekipmanları dünyadaki diğer tesislere taşınacak. Şirket, üretim maliyetinin düşük olması nedeniyle Hindistan ve Vietnam gibi ülkelerde üretim kapasitesini artırıyor.

Samsung’un Çin’de satışa sunacağı telefonlar, ODM yöntemiyle üretilecek. Galaxy A6 ve Galaxy A10 şirketin ODM yöntemiyle ürettiği ilk telefon oldu. ODM üretimi kısaca açıklamak gerekirse: Samsung’a ait olmayan fabrikalarda lisanslı bir şekilde üretim yapılması anlamına geliyor.