Galaxy Note 9 parçalarına geçmeden önce, yukarıda yer alan linke tıklayarak amiral gemisi modeli hakkında detaylı bilgilere, aşağıda yer alan linke tıklayarak ise Galaxy Note 9 ön inceleme videosuna ulaşabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Galaxy Note 9 parçalarına ayrıldı!

Rusya merkezli Hi Tech Mail Ru tarafından parçalarına ayrılan cihazda, en dikkat çekici detay soğutma sistemi oluyor. Zira, Note 9’a kullanılanılan su soğutma sistemi, Note 8’de bulunan pasif soğutmaya kıyasla oldukça büyük bir yapıda.

Samsung’un su – karbon olarak adlandırdığı bu yeni soğutma çözümünde, boruların içinde gerçekten su olduğu iddia ediliyor. Galaxy Note 9’u sökmek için uygulanması gereken adımlar, Note 8 ile tamamen aynı.

Telefonu sökmeye çalışan kullanıcıları ilk olarak, cihazın içine su girmesini engelleyen IP68 sertifikası nedeniyle kullanılan güçlü yapıştırıcılar karşılıyor. Cihaz içerisindeki bileşenlerin yerleşimi ise neredeyse Note 8’den farksız.

Ancak, göze çarpan küçük detaylar yok değil. Örneğin, Note 9’da S Pen’in çok daha sıkı bir şekilde tutulduğu görülüyor. Telefonda daha büyük bir hoparlör kullanıldığı görülürken, cihazın şarj portu kolayca değiştirilebilir yapıda.

Genel bir değerlendirme gerekirse, bildiğiniz üzere Note 9 ve Note 8 arasında bazı yenilikler dışında devasa bir fark bulunmuyor. Samsung bu iyileştirmelere soğutma ve S Pen gibi konularda cihazın iç kısmında da yer veriyor.