Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Huawei Mate 20 kamerası ile oldukça çok konuşulmuştu. Samsung, özellikle düşük ışıklı ortamlarda oldukça başarılı sonuçlar elde eden Huawei’nin yeni amiral gemisini geride bırakmayı hedefliyor.

Dün tanıtılan ISOCELL isimli görüntü sensörlerine iki yeni model daha eklendi. Eklenen iki yeni sensörü ile akıllı telefon üreticisi kullanıcılarına yüksek kalitede çözünürlük vaat ediyor.

Galaxy S10 yeni tanıtılan sensörlerden biri ile gelecek!

İlk olarak söz konusu bu kamera sensörlerini önümüzdeki yıl MWC 2019‘da tanıtılacak olan Galaxy S10 modellerinde kullanılacak. 32 ve 48 Megapikseldeğerlerine sahip olan bu sensörler yüksek çözünürlüğü ile akıllı telefonları tabiri caizse adeta profesyonel birer fotoğraf makinelerine çevirecek.

Dünya’nın ilk dört kameralı akıllı telefonu ile pazara damgasını vuran Samsung, 0.8 mikrometre seviyesindeki yeni görüntü sensörleri ile çoklu kamera düzenindeki telefonlara yeni bir nefes getirmeyi de hedefliyor.

Sony IMX586 ile benzer bir beceriye sahip olduğunu gördüğümüz bu kamera sensörleri, şu zamana kadar akıllı telefonlarda yer verilecek olan en güçlü kamera sensörleri olarak gösteriliyor.

ISOCELL Bright GM1 veya  ISOCELL Bright GD1 sensörlerinden birisiyle geleceği kesinleşen Galaxy 10, bu sensörler sayesinde adından oldukça söz ettirecek.

Samsung’un yeni kamera sensörleri sektörün öncüsü olacak!

GM1 ve GD1 görüntü sensörleri, Samsung’un Isocell Plus teknolojisinden faydalanıyor. Samsung, bu teknoloji ile küçük piksellerin daha performanslı olacağını belirtiyor. Tetracell teknolojisi de, dört pikselin, tek piksel gibi çalışıp ışık hassasiyetini arttırmaya yarıyor. GD1 sensörünün HDR desteği olacak.

Samsung’un bu yılın son çeyrek döneminde seri üretime geçeceği ve 2019 yılının ilk amiral gemisi olması beklenen Galaxy S10’da yer alacağı bugün paylaşılan raporlar da özellikle ön plana çıkartıldı. Buna ek olarak, piyasadaki diğer markaların da, bazı modellerde bu sensörleri kullanması da ön görülüyor.(Shiftdelete)