TEKNOLOJIGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avusturya Graz Teknik Üniversitesinden bir grup araştırmacı, Samsung Galaxy S7 cihazlarındaki Meltdown sorununun kötü sonuçlara sahip olduğunu ortaya çıkardı. Reuters haberine göre araştırmacı Michael Schwarz, güvenlik açığının diğer telefon markaları üzerindeki etkisinin incelendiğini ve etkilenen tüm cihazların tespitine yönelik çalışıldığını söyledi

Galaxy S7’nin şu anda 30 milyon kişi tarafından kullanıldığı ifade ediliyor.

Şimdiye kadar bulunan en kötü işlemci bug’larından biri olarak kabul edilen Meltdown ve Spectre, her gün kullandığımız çoğu cihazı etkiliyor. Güvenlik araştırmacılarına göre bu açık sayesinde, hacker’lar hiç ulaşılamaz olduğunu düşündüğümüz, şirketlerin de ulaşılması imkansız dediği şifrelenmiş anahtarlar, parolalar ve diğer hassas verilere ulaşabiliyor.

Meltdown, kullanıcı uygulamaları ve işletim sistemi arasındaki en temel izolasyonu kırıyor. Bu saldırı, bir programın belleğe - dolayısıyla da diğer programların ve işletim sisteminin sırlarına erişmesine izin veriyor. Spectre ise farklı uygulamalar arasındaki izolasyonu kırıyor. Kötü niyetli kişiye en iyi uygulamaları takip eden, hata içermeyen programları kandırmasına olanak tanıyor.