Mart ayında Samsung, iade edilen Galaxy Note7 cihazlarını yenilenmiş telefonlar olarak satacağını ve hatta Note7'deki yarıiletkenler ve kamera modülleri gibi bileşenleri kullanan Galaxy Note Fan Edition'ı piyasaya süreceğini söyledi. Şirket, telefondan bakır, nikel, altın ve gümüş gibi kıymetli metalleri çıkardığını doğrulamıştı.

Bugün şirket, çevre dostu işleme yöntemleri ile OLED ekran modülleri, bellek yongaları, kamera modülleri gibi önemli yeniden kullanılabilir bileşenleri kaldıracağını, yeniden kullanacağını veya onarımlarda kullanacağını ve kalan parçaların ise bu ay başlarında satılacağını açıkladı.

Geri dönüşüm sürecinde Samsung, 157 ton altın, gümüş, kobalt ve bakırın geri kazanılmasını bekliyor. Samsung, telefonda parça çıkarma ve geri dönüştürme için yerli ve yabancı şirketlerle ortaklık kuracak.

Aynı zamanda şirket, eski ürünlerin yanı sıra yeni ürünlerin toplanması ve işlenmesi için çevre dostu bir yöntem geliştirmeye devam edeceğini ve çevre koruma ve kaynak geri dönüşümü konusunda sektörü aktif bir şekilde yönlendirmeyi planladığını belirtti.