Samsung, yakın zamanda öne süreceği yeni telefonlar Nokia Lumia 1520 gibi kamerasıyla öne çıkan modellere rakip olabilir.
ET News sitesinin konuya yakın bir kaynaktan elde ettiği bilgiye göre, Samsung 2014 yılında kameraları telefonların içine oturan bir tasarımla sunacak, 2015’te ise 20 MP kameralı telefonlar şirketin amiral gemisi ürünlerde standart olacak.
Kore merkezli sitenin geçmişte yaptığı doğru tahminler, Samsung’un kamera odaklı telefonlara yöneleceğinin işareti olabilir. Teknoloji dünyasındaki söylentiler, 2014 başlarında sunulması beklenen Galaxy S5’in, 16 MP kamerayla geleceğini öne sürüyor.
Nokia’nın PurwView teknolojisiyle sunduğu 41 MP kameralı Lumia 1020, Apple, LG ve HTC gibi diğer markaların da kapıştığı kamera rekabetinde önde geliyor. The Verge sitesine konuşan Gartner araştırma şirketinden Caroline Milanesi ise ‘birçok tüketicinin üreticiler arasındaki en iyi kamera geliştirme yarışını umursamadığını’ ifade etti.
Milanesi, “Kamera tercihte önemli bir karar. Ancak dünya çapında 22 bin kullanıcı üzerinde yaptığımız anket, ana tercihin kamera olmadığını gösteriyor... Yine de Samsung Nokia ve Sony’nin peşinden gitmek istiyor” dedi.
The Verge, Samsung’un ‘dedikodu ve spekülasyonlar’ hakkında yorum yapmayı reddettiğini belirtti.