Geçen ay Samsung, Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) 2018'de müşterilerine kapalı kapılar ardında bir çok söylentide yer alan Galaxy X katlanabilir telefonunu sergiledi. Şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonunu, yıl sonuna veya 2019 yılının başında başlatabileceği açıklandı. Dün Samsung mobil işletme CEO'su DJ Koh, Galaxy S9 ve S9+'ın tanıtımı sırasında, CNET'e beklenen katlanabilir telefon hakkında bazı bilgiler verdi.

CNET ile yaptığı bir röportajda Koh, şirketin en iyi kullanıcı deneyimi sunmayı hedeflediğinden Samsung'un ilk katlanabilir telefonunun yalan olmadığını söyledi. Ayrıca, yeni bir kategori olarak geleceğini, ancak telefonun özellikleri hakkında herhangi bir bilginin açığa çıkmasını istemediğini ima etti. Cihazın tanıtılacağı zamana geldiğinde telefonla ilgili daha fazla ayrıntı ortaya koyacağını iddia etti.

Katlanabilir telefonun bu yıl başlatılacağı konusunda kendisine sorulan soruya, "Bazen duymuyorum. Kulağım o kadar da iyi değil." Dedi. Söylentilere göre, 7.3 inçlik katlanır ekrana sahip olan Galaxy X cep telefonunun bu yıl Kasım ayında üretim aşamasına geçecek. Dolayısıyla, telefon, gelecek yılın başında açığa çıkabilir. Katlanabilir telefonun katlanmış tasarımı ile gelmesi bekleniyor.