Önümüzdeki yıl bol bol katlanabilir telefon modelini konuşacakken, bu konu ile ilgili Samsung cephesinden önemli haberler geldi.

Gelen haberlere göre şirket katlanabilir akıllı telefon modelini Galaxy F adıyla piyasaya sunacak. Galaxy serisine farklı bir hava katacak olan söz konusu bu telefon modeli her yıl yenilenen özellikleri ile karşımıza çıkacak.

Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda, Samsung yarın Seul’da düzenleyeceği yıllık konferansında yeni Galaxy F serisi hakkında yepyeni detayları paylaşacağı iddia ediliyor. Düzenlenecek olan yıllık konferans sırasında katlanabilir telefon modelinin yanında ise Galaxy S10 modelleri hakkında önemli ipuçlarının da verilmesi bekleniyor. Şimdilik tüm bu bilgilerin bir varsayımdan ibaret olduğunu da belirtmekte yarar var.

Samsung’un CEO’su D.J Koh bir röportajında, Galaxy S10 ve katlanabilir akıllı telefon modellerinin şirket adına önemli bir devrin başlangıcı olacağını belirtmişti. DJ Koh merakla beklenen Galaxy S10 serisinde köklü değişikliklerin bizleri beklediğini açıkça belirtmişti.

Daha sonrasında ise San Francisco‘da düzenlenen Geliştiriciler Konferansısırasında yepyeni ekran tasarımlarını ve One UI arayüzünü de gün yüzüne çıkartan teknoloji devi, hayranlarını bir hayli heyecanlandırmayı başarmıştı.

Asıl konuya gelindiğinde ise, bugün LetsGoDigital tarafından paylaşılan patenler ile birlikte, Samsung’un yeni serisi hakkında önemli detaylar gün yüzüne çıkartıldı. LetsGoDigital’in paylaşmış olduğu katlanabilir akıllı telefon patentlerinden de anlayabileceğimiz üzere teknoloji devi geliştirmiş olduğu Infinity Flex Display ekranlarını çeşitlendirerek bir seri haline getirecek.

Bu da şu anlama geliyor ki, şirket her yıl üstüne biraz daha koyarak yeni bir Galaxy F modeli ile karşımıza çıkacak. Aktarılan bilgilere göre şirketin 2-3 yıl sonra tanıtacağı yeni Galaxy F modellerinin şemasında yer alan Hologram cihazı ve Projektör girişi kelimeleri de oldukça dikkat çekiyor. Henüz bu teknolojilerin gelecekte tanıtılacak olan modellere nasıl entegre edileceği bilinmiyor.

Samsung katlanabilir telefon özellikleri neler sunuyor?

Resmi bilgilere göre devrimsel nitelikteki telefon katlanmadığı zaman 7.3 inç boyutundaki bir tablet olarak kullanılabiliyor. Katlandığında ise 4.58 inç boyutundaki bir akıllı telefona dönüşen katlanabilir telefon 200 gram ağırlığa sahip olacak.

Samsung katlanabilir telefon Galaxy F fiyatı ağlatacak!

Tüm bunları geride bıraktığımızda ise şirketin katlanabilir akıllı telefonu fiyatıyla tabiri caizse dudak uçuklatacak. Samsung’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, yeni akıllı telefon 1750 dolardan başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulacak. (Shiftdelete)