Samsung ekrandan parmak izi dışında önemli bir özelliği ekrana gömmeyi planlıyor!

iPhone X modeliyle geçtiğimiz yıldan günümüze popüler hale gelen ve Androidekosistemindeki neredeyse pek çok üreticinin üst seviye modellerinde kullanmaya başladığı çentikli ekran biçimini benimsemeyen Samsung, Galaxy S8+, S9 ve Note 8, Note 9 modellerinde ekranda çentiğe yer vermemişti.

Çentik olmayacak!

Kıvrımlı AMOLED ekranları ile beraber telefonların hem altında hem de üstünde oldukça az bir boşluk payıyla beraber, kullanıcılara çentiksiz bir şekilde tam ekran deneyimi sunan firma, sonsuz ekran adı verdiği bu deneyimi S10 ve S11modellerinde de de sürdürecek.

Ekrandan parmak izi okuyucusu Galaxy S10 modeliyle beraber gelecek. Bu bilgiyi daha önceki haberlerimizde sizinle paylaşmıştık. Samsung, tam ekran deneyimini engelleyen detayların hepsini, ekrana gömmeye kararlı!

Samsung ön kamerayı ekrana gömecek!

Firma, yaptığı çalışmalarla ön kamerayı, tıpkı parmak izi okuyucusu gibi ekranın altına gömmeyi planlıyor. Tabii günümüz teknolojisinde parmak izi okuyucusuyla, kamerayı ekranın altına gömme arasında ciddi farklılıklar var. Özellikle kameranın görüntü kaybı olmadan fotoğraf çekip, sizin de görüntü kaybı almadan ekranı görebilmeniz için çalışmalar devam ediyor.

2019 yılında çıkacak olan Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 modelerine yetişmesi zor olan bu teknoloji, Galaxy S11 ve Galaxy Note 11 modellerinde hayatımıza girmesi bekleniyor. 2020 yılında akıllı telefonlardaki ön kamera ve sensörlerin ekrana gömülü olması bekleniyor.

Önümüzdeki dönemlerde ön kamerayı kızaklı bir şekilde açan modelleri daha sık görebiliriz. Fakat 2020 yılında iddia edildiği gibi pek çok özelliğin ekrana gömülü olarak gelecek olması, heyecan uyandırıcı bir düşünce.(Shiftdelete)