Geçen yılın sonlarından bu yana akıllı telefon pazarında durgunluk yaşayan Samsung, maliyetlerin azaltılarak faaliyet karının düşmesini önlemek adına önemli bir adım atıyor ve işten çıkarmalara başlıyor. Firmanın önemli bir kısmı bu karar ile işini kaybedecek. 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsung yetkilisi maliyetleri düşürmenin kendileri için öncelikli olduğunu ve ortalama performans gösteren çalışanlarına belirli bir tazminat karşılığında işi bırakmalarını tavsiye edeceklerini dile getirdi. Yani Samsung tamamen ortalamanın üzerinde performans gösteren çalışanlardan oluşacak. 
Samsung'un kaç çalışanı işten çıkaracağı bilinmiyor ancak firmaya dayandırılan iddialara göre sayının 120 bini bulabileceği belirtiliyor ki kulağa imkansız gelen bir rakamdan bahsediyoruz. Yine bazı kaynaklar 50 bin civarında çalışanın işini kaybedeceğini iddia ediyor. İddialar çeşitli olsa da muhtemelen Samsung tarihindeki en büyük işten çıkarma olayına şahit olacağız. 
Bu kadar fazla kişinin işten çıkarılması elbette maliyetleri azaltacak ve firmanın faaliyet karını artırmasına yardımcı olacaktır. Son dönemde mobil bölümün performansını düşündüğümüzde en fazla bu bölümde çalışanların işini kaybedeceğini söyleyebiliriz. Umudumuz o ki firma bir an önce akıllı telefon pazarında eski günlerine dönsün ve insanlar da işini kaybetmesin.