Bugün paylaşılan rapor ile birlikte, Galaxy S10 için bomba bir iddia öne atıldı.

Galaxy S10 UFS 3.0 ile gelecek!

Geçtiğimiz Ocak ayında UFS 3.0 duyurulmuştu. Zira, amiral gemisi modellerinde video çekim yeteneklerinin 4K 60 FPS seviyelerine çıktığı günümüzde, dahili depolama birimlerinin yüksek okuma / yazma hızları sunması gerekiyor. Bu ihtiyacı UFS 3.0 ile tamamlayacak olan yeni nesil amiral gemileriyüksek okuma ve yazma hızları ile ön plana çıkacaklar.

UFS 3.0 ile iki kat daha fazla hız!

Önyükleme için daha az düşük güç tüketen UFS 3.0, UFS 2.1’e kıyasla iki kat daha fazla bant genişliğini ile de dikkat çekiyor. Tek şeritte 23.2 Gbps hız sunabilen UFS 3.0, güç tüketimini, 2.5V seviyesine düşürerek UFS 2.1’e göre daha az güç tüketiyor.

Akıllı telefonların neredeyse ”mini bilgisayar” statüsüne ulaştığı bugünlerde, Samsung’da dahil olmak üzere birçok akıllı telefon üreticisi UFS adı verilen hızlı depolama birimleri ile kullanıcıların karşısına çıkmakta.

Bir önceki nesil akıllı telefonlarında UFS 2.1 hızlı depolama birimleri ile kullanıcıların karşısına çıkan Samsung’un yeni amiral gemilerinin de daha akıcı bir akıllı telefon deneyimi sunmak adına UFS 3.0 standardını tercih edeceğini söylemiştik.

Galaxy S10 hızıyla ön plana çıkacak!

Bildiğiniz üzere Samsung, mobil cihazlar için süper hızlı RAM ve depolama çözümleri üzerinde sıkı bir çalışma üretiyor. Kullanıcıların daha akıcı bir akıllı telefon deneyimi için yeni teknolojiler üzerine çalışan teknoloji devi,  UFS 3.0 standardında depolama ünitesini yeni nesil akıllı telefonlarında yer verecek.

Önümüzde yıl Şubat ayında MWC 2019‘da açıklanması beklenen Galaxy S10modelleri teknik bakımdan, en son teknolojiler ile donatılmış bir şekilde karşımıza çıkacak.

Üç farklı modele sahip olacak olan Galaxy S10, S10 Lite ve S10 Plusmodelleriyle birlikte lanse edilecek. Bu modellerin paylaşılan raporlarda kamera ve teknik özellikleri bakımından birbirinden farklı olacağını sürekli belirtiliyor.

Her üç modelde de OLED panel kullanmayı tercih eden Samsung’un sadece S10 ve S10 Plus modellerinde kavisli ekrana yer vermesi de bekleniyor.(Shiftdelete)