Hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler ile Galaxy S8 kullanıcılarına çok daha iyi bir akıllı telefon deneyimi sunması hedefleyen güncellemenin, ana odak noktasının güvenlik olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır.

Galaxy S8 için yeni güncelleme yayınlandı!

545 MB boyutunda olan güncelleme Galaxy S8 için G950FXXU1AQK7, Galaxy S8 Plus için ise G955FXXXU1AQK7 sürüm numarasına sahip.

Google’ın Kasım ayı güvenlik yamalarına ev sahipliği yapan güncelleme ile 60’dan fazla güvenlik açığı kapatılıyor. Ayrıca, Samsung yazılımlarında tespit edilen açıklar giderilirken, Bluetooth daha stabil hale getiriliyor.

Bunların yanı sıra, WPA2 kablosuz ağ şifreleme protokolünde tespit edilen ve Android cihazların yüzde 41’lik kısmını tehdit eden KRACK güvenlik açığı yayınlanan bu güncelleme ile birlikte gideriliyor.

Dağıtımına Hollanda’dan başlanan güncellemenin, ilerleyen günlerde ülkemizde ve Avrupa’da bulunan cihazlara ulaşması bekleniyor.

Kullanıcılara tavsiyemiz belirli aralıklar ile Ayarlar > Yazılım Güncelleştirmeyolunu takip ederek güncelleştirmenin kontrolünü gerçekleştirmeleri.